Ο χειροτερος τερματοφυλακας

Τερματοφύλακες που να είναι πραγματικά χάλια, έχουμε δει αρκετούς. Κάποιοι μάλιστα κατάφεραν να κάνουν και καριέρα.
Όλοι θυμόμαστε τον φοβερό και τρομερό Μήνου που ήταν πιο αργός και από τη slow motion. Φρέσκια είναι και η μνήμη του κηπουρού Νικοπολίδη, ο οποίος πέραν του ανεκδιήγητου χαρακτήρα, τελικά κατάφερε να… κάνει τον τερματοφύλακα, αν και για πολλά (μα ΠΟΛΛΑ) χρόνια ήταν (και δικαίως) στον πάγκο!
Κανένας όμως δεν συγκρίνεται με τον αγαπημένο μας φύλακα άγγελο των διχτύων!

170113 xeiroteros termatofylakas  3Το όνομα αυτού: Κρις Σμιθ.
Ο κος Σμιθ έπαιζε στην ομάδα παίδων του Γουόρδινγκ και σε δεκαοκτώ παιχνίδια κατάφερε να δεχθεί 647 (ναι, εξακόσια σαράντα επτά) γκολ! Αυτό μας κάνει έναν μέσο όρο 35,94 γκολ ανά παιχνίδι (ούτε καν… 36, δηλαδή)! Στις «καλές του» μάλιστα, υπήρξε παιχνίδι που δέχθηκε περίπου πενήντα γκολ. Σε αυτό το παιχνίδι κατάφερε να φάει πέντε γκολ σε επτά λεπτά. Όταν ρωτήθηκε για τις αξιομνημόνευτες επιδόσεις τους, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να διακρίνω πάντα την μπάλα. Περνάει μέσα από τα πόδια μου».
Η ομάδα προσπάθησε να τον βοηθήσει, στέλνοντάς τον σε σχολή τερματοφυλάκων, αλλά κανείς δεν κατάφερε να στερήσει τα χαρίσματα αυτού του εξαιρετικού ταλέντου.
Κάποιοι, μάλιστα, λένε πως αν η ομάδα είχε άτομα να μαζεύουν τη μπάλα από τα πλάγια του γηπέδου και δεν χρειαζόταν να πηγαίνει ο ίδιος, ίσως να είχε καταφέρει ακόμα μεγαλύτερα… ρεκόρ!