Ποδηλατο χωρις προστασια; Ποτε !

Τις περισσότερες φορές, η πρώτη σκέψη για να ξεκινήσει κάποιος την ενασχόλησή του με την ποδηλασία είναι να βρει το ποδήλατο που του ταιριάζει. Μία σκέψη απόλυτα φυσιολογική !

Μόλις βρει το δίκυκλο που είναι προσαρμοσμένο στα μέτρα του ξεκινάει άμεσα τις βόλτες του, χωρίς να δώσει και πολύ σημασία στον υπόλοιπο εξοπλισμό που θα χρειαστεί και ειδικότερα στον εξοπλισμό προστασίας του που αποτελεί ένα από τα πιο νευραλγικά σημεία στην ποδηλασία. Είναι φυσικό και επόμενο λοιπόν , να ελλοχεύουν διάφοροι κίνδυνοι για τον εκάστοτε ποδηλάτη που δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη την προστασία του. «Protect yourselves when the darkness comes» λένε οι Βρετανοί και πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδήλατο παρά το ότι γνωρίζουν ότι ο κίνδυνος μπορεί να τους χτυπήσει πιο εύκολα την πόρτα αν δεν πάρουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αδιαφορούν παντελώς για την ασφάλειά τους. Κράνη ποδηλάτου, προστασία θώρακα/πλάτης, επιγονατίδες, επιαγκωνίδες, ειδικά διαμορφωμένα σορτσάκια  για τη λεκάνη και τους μηρούς, γυαλιά, μάσκες ποδηλάτου, μάσκες προστασίας, φίλτρα, ανταλλακτικές βαλβίδες για τις μάσκες καθώς και αδιάβροχο κάλυμμα για το κράνος θεωρούνται άκρως απαραίτητα «προστατευτικά» για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει υπεύθυνα και ώριμα την ενασχόλησή του με την ποδηλασία. Για όλες αυτές τις κατηγορίες υπάρχει μία ευρεία γκάμα προϊόντων που καλύπτουν από τον πιο αδαή μέχρι και τον πιο απαιτητικό ποδηλάτη. Εμείς σας παρουσιάζουμε ενδελεχώς, ορισμένα πολύ αξιόλογα «προστατευτικά» που επιλέξαμε μετά από… αρκετό «ψάξιμο» :

Casco Generation II Helmet

       






Το εν λόγω κράνος της Casco αποτελεί μία πολύ ελκυστική επιλογή, καθώς είναι για όλες τις χρήσεις, διαθέτει διπλό κέλυφος για καλύτερη προστασία, στρογγυλεμένο σχεδιασμό και ρύθμιση περιεχομένου ενώ η τιμή του αγγίζει τα 45 ευρώ και δε μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί απαγορευτική.
Τεχνικά χαρακτηριστικά προϊόντος
κατηγορία On Road category
κατασκευαστής Casco manufacturer
σχόλια Με ρύθμιση περιμέτρου και προστασία που φτάνει χαμηλά στο κεφάλι comments
size L μέγεθος
έτος 2011 year
βάρος 280 g weight
μέγεθος L (57cm-60cm) size info
ειδικά χαρακτηριστικά 14 αεραγωγοί special features
Oneal Stealth Protector Shirt

         







Σίγουρα, με τα 100 ευρώ που κοστίζει, θα ήμασταν εξωγήινοι αν το χαρακτηρίζαμε οικονομικό !  Όμως για αυτά που προσφέρει, μπορούμε να πούμε ότι αξίζει στο έπακρο τα λεφτά του ! Το Oneal Stealth Protector Shirt  είναι ένα μπλουζάκι με προστασία SC-1 στην σπονδυλική στήλη, τα πλευρά, τον θώρακα, τους ώμους και τους αγκώνες ! Πραγματικό πολυεργαλείο δηλαδή ! Είναι πολύ ελαφρύ και άνετο, απορροφά πλήρως τον ιδρώτα που οδηγεί σε κρυώματα και ερεθισμούς, στεγνώνοντας στο άψε σβήσε ! Είναι θα λέγαμε, μία υπερ-προστασία που δεν καταλαβαίνεις ότι την φοράς !
Τεχνικά χαρακτηριστικά προϊόντος
κατηγορία Θώρακας / Πλάτη category
κατασκευαστής Oneal manufacturer
σχόλια Προστασία που δεν καταλαβαίνεις οτι την φοράς comments
έτος 2012 year
χρώμα Black color
υλικό 58% Polyurethane, 29% Polyamid, 13% Polyethylen material
μέγεθος S/M/L/XL size info
ειδικά χαρακτηριστικά Με υλικό Flycool που είναι αντιβακτηριδιακό και στεγνώνει γρήγορα αποροφώντας τον ιδρώτα special features
  Οneal Dirt Knee Guard
 



Η Oneal Dirt Knee Guard είναι μία σύγχρονη και ποιοτική επιγονατίδα από μαλακό απορροφητικό υλικό για να μην εμποδίζεται η κίνηση του ποδιού. Μεγάλο της ατού το γεγονός ότι είναι ιδανική για όλα τα είδη ποδηλασίας.
Τεχνικά χαρακτηριστικά προϊόντος
κατηγορία Γόνατα/ Καλάμια category
κατασκευαστής Oneal manufacturer
σχόλια Φοριούνται και κάτω απο το παντελόνι. Με αεριζόμενα πλαινά, velcro strap πανω-κατω για να μην γλιστράνε, και αφαιρούμενα foams για καθάρισμα comments
έτος 2012 year
χρώμα Black color
υλικό 60% Kevlar, 25%neoprene, 5% polythylenenschale, 5% Ethylene-Vinyl-Azetat, 5% Polyester material
μέγεθος S/M/L/XL size info
ειδικά χαρακτηριστικά Με velcro στο κάτω μέρος για να μπορεί να ενωθεί με την επικαλαμίδα DIRT
Casco Sx-20 Polarized Sunglasses
         







Το καλοκαίρι πλησιάζει, και ο ήλιος δυσκολεύει την ζωή των ποδηλατών, οι οποίοι τυφλώνονται από τις διαπεραστικές ακτίνες του. Γι ΄ αυτό το λόγο όμως υπάρχουν τα γυαλιά Sx-20 Polarized της Casco τα οποία προσφέρουν στους ποδηλάτες πολύ καθαρή ορατότητα χάρη στους polarized γκρι φακούς που διαθέτουν, δίχως να γυαλίζουν καθόλου.
Τεχνικά χαρακτηριστικά προϊόντος
κατηγορία Γυαλιά/Μάσκες category
κατασκευαστής Casco manufacturer
σχόλια Ανατομικό με πολύ καλό φακό comments
έτος 2011 year
ειδικά χαρακτηριστικά Διατίθεται με 2 εναλλακτικούς ανοιχτόχρωμους φακούς special features