Νεα, ωραια και οικονομικα!

«Ρωτώντας πας στην πόλη» λέει η γνωστή ελληνική παροιμία . Εμείς όμως μέσα από τις ερωτήσεις μας και την γενικότερη έρευνά μας δεν πήγαμε σε καμία πόλη αλλά… σε έναν ποδηλατικό παράδεισο και βρήκαμε δύο νέα εντυπωσιακά δίκυκλα μοντέλα για… «φίλημα» σε τιμές αρκετά προσιτές έως και προνομιακές!

Ήρθε η ώρα λοιπόν να σας τα παρουσιάσουμε αναλυτικά!

1.     Orbea Boulevard Uni F 10

Ψάχνετε το ιδανικό ποδήλατο πόλης αλλά η αναζήτησή σας πιάνει πάτο ; Η λύση που θα σας ικανοποιήσει σίγουρα ακόμα και αν είστε «σκληροπυρηνικοί» του είδους δεν είναι άλλη από  το Orbea Boulavard Uni F 10! Tο ποδήλατο αυτό είναι πλήρως εξοπλισμένο για τις αστικές σας μετακινήσεις, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την ίδια ευχέρεια τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες καθώς διαθέτει πλαίσιο υψηλής ανθεκτικότητας και η γεωμετρία του είναι ειδικά μελετημένη ώστε να εξυπηρετεί και τα δύο φύλα! Επίσης, οι λασπωτήρες, η οπίσθια σχάρα, το φωτιστικό σώμα και καλάθι εμπρός καθώς και η βάση στήριξης του εν λόγω δικύκλου θα σας κάνουν να πηγαίνετε χωρίς προβλήματα στη δουλειά σας ή στα καθημερινά σας ψώνια και γιατί όχι σε ποδηλατικές βόλτες. Για την προστασία του αναβάτη, το σύστημα μετάδοσης των 6 ταχυτήτων είναι ολοκληρωτικά καλυμμένο με προστατευτικό ενώ για την άνετη θέση οδήγησής του ( σ.σ. αναβάτη ) διαθέτει ρυθμιζόμενο σε κλίση λαιμό και ο σκελετός καλύπτεται με εγγύηση εφ’ όρου ζωής.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Πλαίσιο
Πλαίσιο ORBEA STEEL EASY DAMA 26
Πηρούνι ORBEA HI-TEN 26″
Τροχοί
Τροχοί ORBEA HYPNO
Ελαστικά CITY 26×1.50
Σύστημα Μετάδοσης
Χειριστήρια/Μανέτες SHIMANO RV RS35 6S
Εμπ. Εκτροχιαστής N/A
Οπ. Εκτροχιαστής SHIMANO TX35
Δισκοβραχίονας STEEL 42 TH W/ chainguard ORBEA CITY
Ανταλλακτικά
Σέλα SELLE ROYAL FREEWAY
Λαιμός Σέλας STEEL BLACK
Τιμόνι ORBEA CITY RAISED ALU
Λαιμός Τιμονιού ORBEA ADJUSTABLE ALU
Ποτήρια ORBEA STEEL 1″
Φρένα ORBEA V-BRAKE ALU
Πίσω σχάρα ORBEA CARRIER
Φως PIXEO
Stand ORBEA BLACK
  Τιμή : 315 ευρώ !!!

Γενικές πληροφορίες για τα ποδήλατα πόλης: Tα «city bikes» αποτελούν μίξη ποδηλάτων trekking και ποδηλάτων δρόμου και είναι αποδεδειγμένα η καλύτερη λύση για διαδρομές μέσα στην πόλη. Έχουν γεωμετρία σκελετού που ταιριάζει με αυτή των ποδηλάτων trekking, κυρτές χειρολαβές, μεγάλα γρανάζια, μεγάλες ρόδες, 28’’ ή 26’’ και λεπτό προφίλ στα λάστιχα ούτως ώστε να μπορούν να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και συγχρόνως να είναι ευέλικτα στη κίνηση της πόλης. Πολλά ποδήλατα πόλης  είναι εξοπλισμένα με τα βασικότερα αξεσουάρ ποδηλάτου που αγοράζονται επιπρόσθετα!   

2. Trek 3500 ‘ 12
 

Για όσους «πήρατε τα βουνά» και για όσους σκοπεύετε να τα «πάρετε» (δεν θα μου φανεί καθόλου παράξενη η απόφασή σας έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην χώρα μας!), υπάρχει ένα δίτροχο κομμένο και ραμμένο στα μετρά σας και ίσως το πιο οικονομικό του είδους. Το Trek 3500 ‘ 12 συνιστά μία πολύ αξιόπιστη λύση για την ορεινή ποδηλασία! Διαθέτει αλουμινένιο πλαίσιο Alpha Silver Aluminum, με υποδοχές για σχάρα και φτερά ενώ έχει και αναμονές για δισκόπλακες. Η άνετη θέση οδήγησης με την μελετημένη γεωμετρία του πλαισίου και τα ανταλλακτικά από επώνυμους κατασκευαστές συνθέτουν ένα ποδήλατο με 21 ταχύτητες ικανό για εκτός δρόμου χρήση.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Πλαίσιο
Πλαίσιο Alpha Silver Aluminum w/externally relieved head tube
Εμπ. Ανάρτηση SR Suntour  w/coil spring, 63mm travel
Τροχοί
Τροχοί Formula FM21 alloy front hub, FM31 rear hub; Bontrager 550 36-hole rims w/ machined sidewalls
Ελαστικά Bontrager LT3, 26×2.0″
Σύστημα Μετάδοσης
Χειριστήρια/Μανέτες Shimano EF51, 7 speed