Δημιουργια δικτυου ποδηλατικων ομαδων Αθηνας

Το www.podilates.gr καταβάλει μια σημαντική προσπάθεια προκειμένου να δημιουργήσει ένα δίκτυο ποδηλατικών ομάδων. Παρακάτω ακολουθεί η σχετική ενημέρωση.


Έχει συμπληρωθεί ήδη μια επταετία από αυτό που πολλοί θεωρούν ως αρχή του ποδηλατικού κινήματος κι αναμφίβολα σε αυτό το διάστημα έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Το ποδήλατο κερδίζει ολοένα έδαφος τόσο στην καθημερινότητά μας όσο και στη συνείδηση πολλών συμπολιτών μας. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της ποδηλατικής άνοιξης είναι οι δεκάδες βόλτες -τουλάχιστον 30!- που γίνονται πλέον σε εβδομαδιαία βάση σε όλη την πόλη. Και στις ομαδικές αυτές δράσεις θέλουμε να επικεντρώσουμε την προσοχή μας…

Γιατί πιστεύουμε ότι σε αυτές τις ομάδες κρύβεται μια μεγάλη δυναμική. Κάθε μια από αυτές έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, τον δικό της κόσμο, τους δικούς της κώδικες επικοινωνίας και δράσης. Όλους μας όμως ενώνει η αγάπη για το ποδήλατο, ανεξάρτητα αν το χρησιμοποιούμε για αθλητισμό, για ψυχαγωγία ή/και για μετακίνηση. Με την πρωτοβουλία αυτή θέλουμε να συναντηθούμε, να επικοινωνήσουμε, να ανταλλάξουμε πολύτιμες ιδέες, γνώσεις κι εμπειρίες και να διερευνήσουμε αν και με ποιους τρόπους μπορεί να μας ενώσει άλλο ένα πράγμα: το μεράκι να προωθήσουμε από κοινού αυτό που σε μεγάλο βαθμό λείπει ακόμη από την πόλη μας και που με δυο λέξεις ονομάζεται ‘’ποδηλατική κουλτούρα’’.

231212 diktyo podilatikon omadon 2Για το σκοπό αυτό καλούμε ποδηλάτες και ποδηλάτισσες που δραστηριοποιούνται σε ομάδες της Αθήνας και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία αυτή, να επικοινωνήσουν για τη δημιουργία καταρχήν μιας λίστας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η λίστα αυτή θα χρησιμοποιηθεί για την οργάνωση μιας πρώτης συνάντησης των ομάδων, πιθανόν κάπου στον Γενάρη. Η ατζέντα της συνάντησης είναι φυσικά ανοιχτή και θα διαμορφωθεί μέσα από μεταξύ μας συζήτηση.

Για επικοινωνία αποστείλατε mail στο podilates@yahoo.gr με τα στοιχεία σας (όνομα, e-mail, ομάδα) και τίτλο ‘’Δίκτυο ποδηλατικών ομάδων’’.


Πηγή: www.podilates.gr