Η χειροτερη ομαδα ποδοσφαιρου.

Αν νομίζετε πως η χειρότερη ομάδα ποδοσφαίρου είναι ο… Παναθηναϊκός, τότε κάνετε λάθος. (Άλλωστε υπάρχει και η… ΑΕΚ).
Αν τώρα έχετε την εντύπωση πως έχω σκοπό να τα ψάλλω στην Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως, πάλι έχετε πέσει έξω.
Και επειδή αυτό το άρθρο αναφέρεται στη χειρότερη ομάδα ποδοσφαίρου (και όχι στην πιο “σπρωγμένη από τα κοράκια”), δεν πρόκειται να αναφερθώ ούτε στον Ολυμπιακό.


Στην πραγματικότητα, ψάχνοντας να βρω τη χειρότερη ομάδα ποδοσφαίρου, “έπεσα πάνω” σε δυο περιπτώσεις που είναι πραγματικά άξιες αναφοράς.

Αρχικά πρέπει να αναφέρουμε τα κατορθώματα της Νοργουιτς Νομαντς η οποία είχε το 1972 μια εξαιρετική αγωνιστική περίοδο στο τοπικό πρωτάθλημα παίδων. Η ομάδα έχασε και τους δεκατρείς αγώνες του πρωταθλήματος, βάζοντας συνολικά έντεκα γκολ. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως κατάφερε να δεχθεί… 431 μπαλάκια! (Μην βγάζετε κομπιουτεράκια, αυτό μας κάνει 33,15 γκολ ανά αγώνα).

Και εκεί που έλεγα να σταματήσω να ψάχνω, αφού δεν θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι χειρότερα, βρέθηκε η ομάδα του Γουορδινγκ της σεζόν 1983, να με διαψεύσει πανηγυρικά. Οι συγκλονιστικοί παίκτες της ομάδας κατάφεραν ούτε λίγο ούτε πολύ, να πετύχουν έξι γκολ σε ένα πρωτάθλημα δεκαοκτώ αγωνιστικών. Αυτό όμως που τους καθιστά πραγματικά αξιοθαύμαστους είναι το γεγονός ότι κατάφεραν να δεχθούν ΜΟΝΟ 647 τέρματα. Όπως είναι φυσικό με 35,95 γκολ ανά αγώνα, θεωρώ πως πραγματικά τους άξιζε το ετήσιο βραβείο του δήμου του Γουόρδινγκ, το οποίο έλαβαν για το ενδιαφέρον που κίνησαν για τον τόπο τους σε εθνική κλίμακα.
Α, και κάτι ακόμα. Πέντε χρόνια αργότερα, ακόμα δεν είχαν καταφέρει να κερδίσουν…